Anthony

Functie: verzorgende / leerling hbo Verpleegkunde
Team: Flex / Zevenaar/Doesburg
Favoriete serie: Games of Thrones
Favoriete gerecht: Lasagne

Loop een dag mee Thuiszorg vactures

Anthony van Schaijk (21) volgt de studie hbo Verpleegkunde niveau en werkt gelijktijdig als studentenbaan bij Thuiszorg Groot Gelre. Voor hem is dit dé perfecte manier om kennis te maken met het vakgebied en tegelijk lekker te verdienen. “Medestudenten hebben geen idee wat het vak inhoudt en evenmin wat de verdiensten zijn. Een gemiste kans! Een betere bijbaan dan in de thuiszorg kan ik me niet voorstellen.”

“Ik vond biologie en scheikunde leuke vakken op school, dus ik dacht: daar ga ik in verder. In eerste instantie koos ik voor fysiotherapie. Ik belandde op een wachtlijst, moest een jaar wachten. Om dat jaar te overbruggen heb ik voor verpleegkunde gekozen. Het is anders en vooral veel leuker dan ik verwachtte, ik ben ermee doorgegaan. Er rust een vreemd stigma op zorg, vooral op de middelbare school. De associatie die jongeren met verpleegkunde hebben is dat alles er draait om steunkousen aantrekken en poepruimen. Ik weet allang dat het vak veel breder is.

“De associatie die jongeren met verpleegkunde hebben is dat alles er draait om steunkousen aantrekken en poepruimen”

Tijdens mijn eerste stage op een somatische afdeling van een verpleeghuis, heb ik geleerd hoe waardevol preventie is en hoeveel dankbaarheid goede zorg oplevert. Toen ik naast mijn studie kon gaan werken bij Thuiszorg Groot Gelre twijfelde ik daarom geen seconde. Ik werd gekoppeld aan een praktijkbuddy, die me de eerste periode hielp en alle skills toelichtte die je als thuiszorgmedewerker nodig hebt. Daardoor mocht ik al snel zelfstandig aan de slag. Ik help inderdaad met het aantrekken van steunkousen, maar ik weet ook alles over katheterverzorging, insulinespuiten, wondzorg, het inhaleren van medicijnen en het klaarleggen van medicatie.

Tijdens mijn tweede stage bij een hospice ontdekte ik hoe breed de ervaring die ik tijdens mijn zomerbaantje bij TGG opdeed eigenlijk was, ik wist al zoveel meer. Mijn studie duurt nog anderhalf jaar, op dit moment volg ik een stage wijkverpleging waarin veel wondzorg en diverse van soorten van complexiteit aan bod komen. Ik ben deels in dienst bij TGG. Ik leer onder begeleiding van een wijkverpleegkundige elke dag meer.

“Ik leer onder begeleiding van een wijkverpleegkundige elke dag meer”

Leeftijdsgenoten hebben vaak geen idee wat werk in de thuiszorg is. In hun bijbaantjes worden ze vaak minder serieus genomen, hebben ze minder verantwoordelijkheden en verdienen ze ook nog eens minder. Het is me gelukt een paar vrienden van mijn opleiding over te halen, ook zij zijn bij TGG aan de slag gegaan. En nu zijn ze net zo blij met de zelfstandigheid die werk in de thuiszorg biedt. Je werkt meestal alleen, maar tegelijk weet je dat je er nooit alleen voor staat, je hebt altijd een back-up. Als er iets is of gebeurt, krijg je altijd steun.

Of mijn toekomst in de thuiszorg ligt? Dat kan ik nog niet zeggen, ik wil na mijn studie eerst nog een minor volgen om uit te vinden of mijn droom, werken als ambulancebroeder, nog leeft. Wat ik wel zeker weet is dat ik, zolang ik nog studeer, in de thuiszorg blijf werken.”

“Het goede van Thuiszorg Groot Gelre is dat ik tijdens mijn opleiding gevolgd word”

Het goede van Thuiszorg Groot Gelre is dat ik tijdens mijn opleiding gevolgd word, dat er naar kwaliteiten wordt gekeken en ik ondersteuning krijg in mijn groei en ontwikkeling binnen de opleiding. Op die manier lukt het mij steeds beter toepasbare kennis en vaardigheden in de praktijk in te zetten.”

Werken in de thuiszorg levert nogal wat op. Je bent van onschatbare waarde voor mensen die op jouw toewijding en deskundigheid vertrouwen. Dankzij jou kunnen ze langer zelfstandig wonen of mogen ze het ziekenhuis of revalidatiecentrum eerder verlaten. Voor hen ben je onmisbaar. Je helpt ze vooruit te komen of bewaakt wat zo belangrijk is: eigenwaarde. Werken in de thuiszorg is elke dag de moeite waard, voor je cliënten, voor hun familie en niet in de laatste plaats voor jezelf. Want als je er ergens toe doet en tegelijk zelfstandig werkt, is het in de thuiszorg! Thuiszorg Groot Gelre zoekt nieuwe collega’s. Iets voor jou?

Bekijk de vacatures