Martine

Functie: manager wijkverpleging
Favoriete serie: The Bridge
Favoriete gerecht: Sperziebonen en boerenkool uit de moestuin van mijn vader

Loop een dag mee met een van mijn collega’s in de zorg!

Loop een dag mee Thuiszorg vacatures

Martine Mekkink is manager V&V, ofwel manager Verzorging & Verpleging. Zelf spreekt ze liever over wijkverpleging. Dat is actueler en dekt de lading beter, juist omdat Thuiszorg Groot Gelre zo lokaal actief en gericht is, zichtbaar is in elke wijk en in elk dorp. Tenminste in Arnhem en de elf omliggende gemeenten. “Wie kiest voor een baan in de wijkverpleging kiest voor grote mate van zelfstandigheid”, zegt ze. “Het is daarmee een keuze voor verantwoordelijkheid, waarbij je een schakelfunctie tussen zorgprofessionals, cliënten en hun mantelzorgers en vrijwilligers hebt.”

“Thuiszorg Groot Gelre werkt nauw samen met Onze Huisartsen in de regio, maar bijvoorbeeld ook met ziekenhuis Rijnstate. We participeren in het uitgebreide netwerk van zorgaanbieders en werken intensief samen om de zorg rond cliënten zo goed mogelijk te organiseren. Onze thuiszorgmedewerkers werken zelfstandig in kleine teams, kennen hun wijk en alle andere spelers in de zorg. Omgekeerd geldt overigens hetzelfde, als thuiszorgmedewerker ben je een bekende binnen het zorgnetwerk. Zo geef je inhoud aan de functie, altijd in het belang van de cliënt voor wie je werkt. Waar het vooral om draait is dat je ziet wat de cliënt nodig heeft. Welke kwaliteiten en competenties kun jij inzetten om de situatie voor hem of haar zo optimaal mogelijk te krijgen? Vaak start dat met een zoektocht naar de achterliggende zorgvraag. Binnen je team of met de wijkverpleegkundige kun je, als je wilt, sparren over oplossingen. Wie of wat binnen het netwerk kan worden ingezet om cliënten optimaal te stimuleren, zo zelfstandig mogelijk te houden of -als het lukt- weer te maken? We stimuleren wat de cliënt zelf kan, activeren daar waar het mogelijk is. Al dan niet met hulpmiddelen. Een thuiszorgmedewerker groeit daarmee uit tot een casemanager, jij bent de spil in het netwerk van zorgverleners om de cliënt heen. Je kijkt breed naar mogelijkheden, in professionele en vrijwillige ondersteuning.”

“Waar het vooral om draait is dat je ziet wat de cliënt nodig heeft”

“Werken in de wijkverpleging is uitdagend en tegelijk mooi. Je gaat zelfstandig op pad en ontdekt dat iedere zorgvraag waarmee je achter de voordeur wordt geconfronteerd uniek is. Onze dienstverlening is allesbehalve zwart-wit, iedere situatie is anders, jij bent degene die moet kunnen schakelen. Het mooie vind ik dat het een brede functie is, alles wat je leerde breng je in de praktijk, alle ziektebeelden kunnen tijdens jouw dienst aan bod komen. Je hebt een signalerende rol in een zorgwereld die steeds complexer wordt. Dat is een grote verantwoordelijkheid, het vraagt om veel expertise.”

“Kwaliteiten die we van onze medewerkers in de wijkverpleging vragen zijn enthousiasme, creativiteit, zelfstandigheid en liefde voor mensen. Je moet goed kunnen luisteren, kijken en oplossingen bedenken. Ik vind het ook een stoer beroep, een verantwoordelijkheid die je moet aankunnen. Hoewel je zelfstandig werkt, is er altijd de organisatie op de achtergrond. Je team, de wijkverpleegkundige, maar ook je praktijkbuddy als je net begint in het vak. Als organisatie staan we dichtbij onze medewerkers. Dat zit ook in werkbegeleiding. We zijn open, een keer een fout maken is niet erg zolang je er maar eerlijk over bent.”

“Ik vind het een stoer beroep”

“Een baan in de wijkverpleging is niet alleen voor starters interessant, we zien ook steeds meer zij-instromers. Dat is een goede ontwikkeling, juist omdat deze collega’s vaak vol van energie en motivatie zijn. Ze weten precies wat ze willen. Om die reden kijken we vooral naar competenties in plaats van diploma’s. Wie (levens)ervaring heeft en gemotiveerd is, kan bij ons een mooie baan vinden, passend bij zijn/haar privésituatie. Als organisatie bieden we een breed pallet van scholingsmogelijkheden aan, omdat ook wij graag willen dat wat erin zit ook tot bloei komt. We stimuleren leren, niet vanwege diploma’s maar passend bij de behoefte van onze medewerkers. Als organisatie lopen we daarin voorop, daar zijn we erg trots op.”

Werken in de thuiszorg levert nogal wat op. Je bent van onschatbare waarde voor mensen die op jouw toewijding en deskundigheid vertrouwen. Dankzij jou kunnen ze langer zelfstandig wonen of mogen ze het ziekenhuis of revalidatiecentrum eerder verlaten. Voor hen ben je onmisbaar. Je helpt ze vooruit te komen of bewaakt wat zo belangrijk is: eigenwaarde. Werken in de thuiszorg is elke dag de moeite waard, voor je cliënten, voor hun familie en niet in de laatste plaats voor jezelf. Want als je er ergens toe doet en tegelijk zelfstandig werkt, is het in de thuiszorg! Thuiszorg Groot Gelre zoekt nieuwe collega’s. Iets voor jou?

Bekijk de vacatures